Jeffrey Kajakt

Een blog over uitrusting, techniek en tochtplanning

About

Welkom op mijn kajakblog!

Deze site bevat mijn avonturen en gerelateerd kajak/kano materiaal, zoals reviews en kleine write-ups. Ik hoop hiermee mensen een beetje enthousiast te maken voor de kanosport.

Waarom dan in godsnaam nog een blog anno 2018? Nou, ik heb geen ambitie om te gaan vloggen, en ook wil ik iets wat niet zo vluchtig is als een post op een timeline (het model van instagram/facebook/snapchat/twitter) Beter ga je bloggen, denk ik dan. Op deze manier kan ik mijn tochten en gedachtes vast leggen zodat anderen er nog iets aan kunnen hebben.

Als een tweede doel wil ik mensen eigenlijk bewuster maken van hoeveel rotzooi we achterlaten in de natuur. Als kajakker kom ik op unieke plekken en snap ik dat datgene wat achtergelaten wordt in de natuur soms eeuwig in diezelfde natuur zal blijven liggen. Op deze manier zorgen we dat onze wereld steeds subtieler zwerfvuil gaat bevatten.

Over Jeffrey: 

Ik ben op het moment van schrijven nog student en studeer Data Science in Nijmegen. Ik heb een wat meer ICT-gerichte site die je kan vinden op http://www.jeffluppes.nl

Ik ben pas rond 2014 begonnen met varen. Eerst bij de GKV in Groningen en later bij KV Jason te Arnhem. Wat me vooral erg boeit zijn de dingen die je tegenkomt op het water. Denk aan dingen zoals bevers en uitgezette schildpadden maar ook de de volledigheid van de natuur zelf. Nederland is vrij klein en echt wilde plekjes hebben we niet. Toch is het mooi om in onze “nieuwe” natuur op ontdekkingstocht te gaan en ik leg dit graag vast. Ik doe graag wat langere stukken al dan niet met tentje en slaapzak in de boot. Op jezelf en je vaardigheden aangewezen zijn, dat heeft wel wat.

Voor de kick vaar ik graag op zee, een hobby die ik maar beperkt kan uitleven gezien hoe ver landinwaarts ik studeer. Toch heeft het varen op de grote rivieren ook wel iets weg van het varen op zee. De zee is veranderlijk en geeft je uitdaging, iets wat ik zeer kan waarderen als stoffige nerd.

Ik word (helaas!) niet gesponsord en de meningen die ik hier geef zijn natuurlijk enkel en alleen mijn eigen.

Ik vaar in twee verschillende boten:

  • Een Valley Selkie: een oude gele zeekano die waarschijnlijk meer zomers heeft meegemaakt dan ik ze heb geteld. Toch is het een speels bootje dat makkelijk draait en over de golven heen klimt.

  • Een P&H Scorpio MK II MV: De Medium Volume versie van de Corelite Scorpio reeks. Gekocht in 2018 en mijn all-round kampeer- zee- en toerkano.

© 2024 Jeffrey Kajakt

Thema door Anders Norén